Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


katicáas torta

2014.05.07

Katicás tündértorta

Hozzávalók

  • A red velvet tésztához
  • 10 dkg vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál kakaó
  • 1 teáskanál piros ételfestékpor vagy 1 evőkanál folyékony
  • 1 dl tej
  • csipet só
  • A krémhez
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • A díszítéshez
  • marcipán vagy fondant katicák

Elkészítés

1.      A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, simára keverjük. Ízesítjük a vaníliával, a sóval és a reszelt citromhéjjal. Amikor már sima és egynemű, a sütőporral, a kakaóval és az ételfestékporral elvegyített lisztet a tejjel felváltva apránként hozzákeverjük.

A tésztát elosztjuk a muffinpapírral bélelt forma mélyedéseibe. 180 fokra előmelegített sütőben a muffinokat 25 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, majd jól kihabosítjuk. Csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük, és csavart fagylaltszerűen a sütemények tetejére nyomjuk.

Végül a katicákkal díszítjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.