Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Piskóta kukoricalisztből

2011.09.22

Egy alkalommal, amikor szemüveg nélkül mentem vásárolni bizony finomliszt helyett sikerült kukoricalisztet vásárolni, ami arra késztetett, hogy kipróbáljak valami újat, hát ez lett belőle.

 

Hozzávalók: 4 db tojás, 4 evőkanál cukor, 20 dkg kukoricaliszt, késhegyni szóbabikarbóna, reszelt citrom héja, vaj vagy margarin a tepsi kikenéséhez.

A sima piskótához hasonlóan a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd amikor elég kemény egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és kanalanként a cukrot. A kukoricalisztbe belekeverjük a szódabikarbónát és azt is kanalanként a tojásokhoz adjuk, és még belereszeljük a citrom héját.

A masszát a zsíradékkal jó erősen kikent tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük. Az első 10 percben ne nyissuk ki a sütőt, mert a tészta összeesik.

Ha kisült lekvárral, nutellával vagy más töltelékkel tálaljuk.

Nagyon finom!!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.