Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amerikai rövidszőrű cicus

2009.08.30
amerikai rövidszőrű
Története

 

Az amerikai rövidszőrű cicusok ősei minden valószínűség szerint Európából származnak,  a források szerint talán még az első telepesekkel érkeztek a Mayflower hajón.

„Munkájuk" természetesen a rágcsálók irtása volt, de szépségük és kedvességük hamar nagy kedvenccé tette őket. Hogy mennyire nagyra becsülik ezeket a cicákat, jól mutatja, hogy egy cirmos példányért 1896-ban 2500 dollárt ajánlottak fel az éves macskakiállításon a Madison Square Garden-ben. Ez akkoriban felért egy vagyonnal.

 

Szőrhossz: 
rövid
Aktivitás: 
normál
Gondozása: 
egyszerű
Természet: 
átlagos

 

Megjelenés: 
Az európai rövid szőrű macskáknál valamivel könnyebb, elegánsabb, finomabb típusúak, de még ők is nagy, rendkívül erőteljes és atléta alkatú cicusok. Ennek ellenére hajlékony, karcsú, rugalmas mozgásúak és szinte nesztelenül közlekednek. Fejük viszonylag nagy, kissé szögletes alakú, valamivel hosszabb, mint amilyen széles. Fülük széles alapú, a hegye lekerekített. Szemük nagy, kerek, tekintetük ragyogó és rendkívül figyelmes. Szőrzetük rövid, kemény, télen sűrűbb, mint nyáron. Hiba a fehér folt, a puha, hosszú szőrzet és a rövid farok. Nem szívesen tenyésztik a túl élénk, de a túl esetlen példányokat sem.
Viselkedés: 

Természetüket tekintve barátságosak, gyerekek mellé is ajánlható cicák, igazi családtagok. Testfelépítésük izmos, erős: egészséges állatok, sok gondozást nem igényelnek. Ha jól vannak tartva, akár 15-20 évig is elélnek. Sajnos nálunk ugyancsak ritka fajtának számítanak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.