Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miniszterelnöki macskák

2008.02.11

A Macska című folyóirat 2007. november-decemberi számában azt olvastam, hogy tíz év óta először van ismét négylábú lakója a brit miniszterelnöki rezidenciának. Sybil a neve annak a fekete-fehér cicának, aki Alistair Darling kancellár és felesége Margaret tulajdonában áll. A brit miniszterelnök állítólag már VIII. Henrik idején is tartott macskát a hivatalos rezidencián. Sybil a hirneves Humphrey nyomdokába lép, aki kétségtelenül az egyik legnépszerűbb miniszterelnöki macska volt. A félhosszú szőrű, fekete-fehér macska 1989. őszén sétált be a miniszterelnöki rezidenciára, ahol túlélte John Major kormányzását is, noha egy elkalommal csak a miniszterelnök jóindulatának köszönhette a maradását, miután felfalt négy madárfiókát a miniszterelnöki iroda kertjében.

1997-ben, amikor Tony Blair és felesége, Cherie Blair beköltöztek a rezidenciára, Humphrey-nek mennie kellett, állítólag Cherie Blair allergiája miatt, bár ő ezt hevesen cáfolta.  Abban az időben ez a kérdés hevesen foglalkoztatta a sajtót és a képviselőket is. Humphrey 2006. tavaszán, 18 évesen távozott az örök cicavadászmezőkre.

Az új cic Sybil a hírek szerint sem Gordon Brown miniszterelnöknek, sem a feleségének nem okoz gondot. Bár szigorúan véve a cicus nem az ő macskájuk, mégis lehetővé tették számára, hogy a miniszterelnöki rezidencia hivatalos egérfogója legyen.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.