Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Skót lógófülű macska

2009.07.17

Egyik kedvenc cica fajtám, talán a játékos megjelenése miatt a Skót lógó fülű cicmic. Ezért ezt a kis fajta ismertetőt talátam, amit most közreadok:

"Élvezi a dédelgetést és a játékot. 

Kép

Története:

A skót lógó fülű olyan macskafajta, amelynek számos kellemetlenséget kellett elszenvednie a tenyésztés során. Kezdetben a fajta csontváza, a hátsó tájéka és farkának töve kezdték elveszíteni az alakjukat, ami nagy fájdalmat okozott a macskának. A tenyésztők úgy kerülték el ezt a problémát, hogy keresztezték a brit rövid szőrűvel, amely azt eredményezte, hogy ugyanabból az alomból néhány újszülöttnek normál, míg néhánynak a megkívánt lógó fülei voltak. Azoknak a skót lógó fülűeknek, akiknek valójában normál fülük van (és ők vannak többségben), a skót egyenes elnevezést adták. A skót lógó fülűt 1961-ben ismerték el. Sokkal elterjedtebb az Egyesült Államokban, mint Európában, ahol sok olyan tenyésztő szervezet van, amely még mindig nem ismerte el a fajtát.

Általános megjelenése:

A skót lógó fülű testalkatát, fejformáját és szőrzetének minőségét tekintve a brit rövid szőrűre emlékeztet, az egyetlen különbség a fülek, amelyek előre hajlanak."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.