Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyógyító ételek I.

2008.11.04

Ezt a cikket egy régi ujságban találtam, de gondolom még ma is aktuális.

"Az antibiotikumokat, erős gyógyszereket nem helyettesíthetjük, ám elég lenne nagyanyáinkra hallgatni, és újabb tabletták helyett az ételeinket megváltoztatni. Így van ez a különböző fogyást segítő csodakapszulákkal is. Használjuk ki inkább az alapanyagok emésztést segítő, méregtelenítő hatását. azoknak biztosan nem lesz káros következményük.

Szív és érrendszer erősítők: hering, gyömbér, rozs, osztriga, tonhal, karfiol, makréla, hajdina, padlizsán, szezámmag, áfonya, grépfrut, fokhagyma, szardinia, saláta, zöld színű zöldségek és a piros, sárga, narancssárga gyümölcsök.

Hangulatjavítók, nyugtatók: banán, kukorica, brokkoli, zellergumó, joghurt, cseresznye, paprika, petrezselyem, cukkini, saláta, búzacsíra, barna rizs, hal, tojás, szárnyashús, rák, kagyló, köles, cikória, spárga, gomba, retek.

Fejfájásra, migrén ellen: cseresznye, zellerlevél.

Hasfogók: datolya, rizs, szeder.

Vérnyomást szabályozók: spenót, gyömbér, karfiol, áfonya, paprika, zellerlevél, uborka.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.