Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Praktikus főzési tanácsok burgonyához

2008.03.27
  • A nyers hámozott krumpli nem barnul, ha egy szelet kenyeret teszünk abba a vízbe, amelybe áztatjuk.
  • Mindig sós vízbe tegyük fel főni a krumplit, így kevésbé fő szét. Ez a szabály héjas krumplira is vonatkozik.
  • A krumpli főzését soha ne hagyjuk félbe, mert hiába folytatjuk, később már nem puhul meg, csak megkövesedik.
  • Megráncosodott krumpli ismét friss és kemény lesz, ha főzés előtt néhány órára hideg vízbe áztatjuk.
  • Amikor héjában sült krumplit készítünk, a héját mindig szurkáljuk meg villával, mert így a közepét is gyorsabban átjárja a meleg és nem fog szét durranni.
  • A megmaradt kihűlt főtt krumplit, ha forró zsírban átsütjük, újból friss köretet kapunk.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.