Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Birsalmasajt

2008.10.08

Hozzávalók:
birsalma
cukor

A hámozatlan, felszeletelt birsalmát kevés vízben megfőzzük, majd átpasszírozzuk. Lassan főzzük tovább, először cukor nélkül, majd ha már sűrűsödik, hozzátesszük a cukrot. (1 kg főtt gyümölcsmasszához 80 dkg cukrot számítunk.) Az újraforrástól számítva még további 20-30 percig főzzük. Végül hideg vízzel kiöblített (még nedves) formákba töltjük, s szellős helyre tesszük. Néhány nap elteltével a massza megszilárdult, ekkor kiborítjuk egy tálcára. (Nagyon sokáig eláll!)

Ha még fel akarjuk turbózni apróra vágott dióval vagy mogyoróval is megszórhatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.