Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Brokkolis rakott burgonya

2008.07.15

Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 60 dkg brokkoli, vaj, 4 tojás sárgája, 3 dl tejszin, 10 dkg sajt, ha lehet mozzarella, só, örölt bors (fehér).

Elkészítés: a burgonyát megmossuk majd héjában megfőzzük. Ha kész, vigyázzunk ne főjjön szét, megtisztítjuk és karikára vágjuk. A brokkolit is megfőzzük, mégpedig sós vízben, majd leszűrjük. Egy nagyobb tálat kikenünk vajjal, majd a burgonyát ketté osztjuk ésaz egyik adagot lerakjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a brokkoli következik és ia burgonya másik fele, majd ismét sózunk, borsozunk. A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel és ráöntjük a burgonyára. Sajtot reszelünk a tetejére és egy kevés vajat is adunk még hozzá, majd 200 fokos sürőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.