Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Brownies

2007.12.30

Hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé, 10 dkg liszt, 10 dkg cukor, 2 dkg cukrozatlan kakaópor, 1/2 teáskanál sütőpor, 2 teáskanál nescafé, 2 egész tojás, 1 dl napraforgó olaj, 1 maréd dióbél, 1 marék mazsolva, vagy valamilyen aszalt gyümölcs.

A mázhoz: 4 dkg étcsokoládé, 2-3 dkg vaj, eperlekvár!!! (Ha nincs valamilyen savanykás lekvár is megteszi.)

A csokit apró darabokra kell vágni és a liszttel, a cukorral, a sütőporral, valamint a kakaóval össze kell keverni. A kávét 1 eévőkanál melegvízben fel kell oldalni, a két tojást és az olajat összekeverni, majd a kávét hozzáadni, jól elkeverni. Ezt a keveréket a száraz keverékhez hozzáadni és a durvára vágott diót, gyúmölcsöt is belekeverni. Vajjal kikent tortaformába kell önteni és 175 fokon kb. 20 pert alatt kell megsütni. A tortaformából kivéve rögtöm megkenjük eperlekvárral és ha kihűlt a megolvasztott csokimázzal le kell önteni.  Megszilárdulás után fogyasztható.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.