Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Császármorzsa másképpen

2009.05.30

Hozzávalók: 2 pohár kistejföl, vagy 1 pohár nagy, 4 db tojás, 1 csipet só, 4 evőkanál cukor, 1 cs. vaníliás cukor, reszelt citromhéj, mazsola, liszt.

A tejfölt, a tojást, a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot annyi liszttel összekeverjük, hogy a palacsinta tésztánál sűrűbb állagú tésztát kapjunk. Serpenyőben olajat melegítünk és beleöntjük a tésztát, majd addig pirítjuk többszöri kevergetés mellett, ameddig morzsává sül. Mielőtt ksz (még nagyobb darabokban van) belereszelünk egy kis citromhéjat, és mazsolát. Ízesíthetjük porcukorral és lekvárral.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.