Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Császármorzsa

2009.01.19

Hozzávalók: 2 pohár tejföl, 4 db tojás, 1 csipet só, 4 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, mazsola, liszt.

A tejfölt, a tojást, a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot annyi liszttel összekeverjük, hogy a palacsinta tésztánál sűrűbb állagú tésztát kapjunk. Serpenyőben olajat melegítünk és beleöntjük a tésztát, majd addig pirítjuk többszöri kevergetés mellett, ameddig morzsává sül. Mielőtt kész (még nagyobb darabokban) beletesszük a citromhéjat és a mazsolát. Ízesíthetjük porcukorral és lekvárral. (kb. 3 fő részére elegendő)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.