Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csirkés-zöldséges rizs

2008.05.21

Hozzávalók: 70 dkg csirkehúsfilé, 10 dkg gomba, 1 db padlizsán, 1 kisebb cukkini, 15 dkg sárga hüvelyű zöldbab (aki nem szereti helyettesítheti zöldborsóval) 40 dkg rizs, 1-2 db leveskocka (lehetőleg zöldség, de lehet kész zöldségleves is), 1 kaliforniai paprika piros színű, olaj, 1 db hagyma, só, őrölt bors és currypor.

Elkészítés: Forró olajon megfuttatjuk az aprított hagymát, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott csirkehúst és fehéredésig sütjük. Ezután hozzáadjuk a cikkekre darabolt gombát, a kockára vágott padlizsánt, cukkinit és a feldarabolt zöldbabot. Összepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, felöntjük a rizshez képest két és félszeres mennyiségű zöldséglévessel ls felforraljuk. Sóval, borssal, curryvel fűszerezzük, beleszórjuk az apróra vágott kaliforniai paprikát. Ezután egy nagyobb tűzálló tálba, vagy kisebb tepsibe öntjük és elsímítjuk és elufúliával vagy saját tetejével lefedve, 180 fokos sütőben készre pároljuk. Forrón tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.