Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cukkinis-gombás rakott tészta

2008.01.09

Cukkínis-gombás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 1 csomag durumbúzából készült tészta
  • 20 dkg gomba
  • 40 dkg cukkíni
  • 10 dkg póréhagyma
  • 1 dl olaj
  • 2 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
  • só, őrölt fehérbors
  • őrölt szerecsendió
  • 2 db mozzarella
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 4 db tojás
  • Az olaj felén futtasd meg a fél karikára vágott hagymát, tedd rá a szeletelt gombát, és pirítsd meg. Sózd, borsozd, és szórd meg a petrezselyemmel. Pirítsd össze. Az olaj másik felén pirítsd meg a karikára vágott cukkínit, azt is sózd, borsozd.
    A vajat melegítsd fel, keverd bele a lisztet, és habzásig melegítsd. Keverd bele a forró tejet, habverővel keverd simára, és tedd félre. Amikor kicsit hűlt, keverd bele a tojások sárgáját.
    Főzd ki a tésztát forró sós vízben, majd szűrd le. A tésztát keverd össze a sárgájás mártással, sóval, borssal, szerecsendióval, és fehérjéből felvert habbal lazítsd.
    Kivajazott, morzsázott tepsibe vagy formába tedd a tészta felét, arra a gombát és cukkínit, majd a maradék tésztát. Tetejére reszelj sajtot.
    Előmelegített 180 fokos sütőbe tedd 30-40 percre. Sütőből kivéve pihentetesd tíz percet, majd szeleteld és tálald.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.