Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fekete-erdő szelet

2007.12.30

Hozzávalók:

1 üveg magozott meggy (720 ml-es), 25 dkg margarin, 1 csipet só, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 db tojás, 35 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 3 dkg kakaópor, kb. 1 dl tej, 1 tábla fehér és 1 tábla tejcsokoládé.

A margarint a csipet sóvel, cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként a masszához keverjük. A lisztet, kakaót, meg a sütőport a margarinos masszába szitáljuk apródonként. Ha sűrűsödik, akkor a tejet hozzáadjuk, kenhető masszát kell, hogy kapjunk. A meggyet lecsöpögtetjük. Közepes nagyságú tepsit kivajazunk, kilisztezünk és a masszát egyenletesen elterítjük benne. Ha ezzel készen vagyunk, rárakjuk a magozott meggyet, és a sütőbe rakjuk. Közepes lángon készre sütjük. Akkor van készen, ha a tésztába szúrt tű száraz marad. Ha kész kivehetjük a sütőből és hűlni hagyjuk. A fehér csokoládét gőz felett felolvasztjuk és egy kanál segítségével a tetejét berácsozzuk vele. Ezután ugyan ezt megismételjük a tejcsokoládéval is. Megszilárdulás után tetszőleges formára vághatjuk és már tálalhatjuk is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.