Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gesztenyés tekercs sütés nélkül

2009.12.07

Hozzávalók: 25 dkg keksz, 20 dkg margarin, 1 evőkanál rum, 2 evőkanál kókuszreszelék, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál kakaópor.  Töltelékhez: 15 dkg margarin, 25 dkg natúr gesztenyemassza, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál rum, 1 evőkanál kókuszreszelék. A díszítéshez 15 dkg gesztenyemassza, 15 dkg tortabevonó csokoládé, 2 kávéskanál vaj.

A tekercshez a kekszet ledaráljuk vagy aprítógéppel összezúzzuk. A margarinnal, a rummal, a kókuszreszelékkel, a porcukorral és a kakaóval összegyúrjuk, majd széles pengéjű késsel zsírpapírra símítjuk. A töltelékehez a margarint, a gesztenyemasszát, a porcukrot s rummal és a kókuszreszelékkel habosra keverjük, rásímítjuk a kekszes lapra, és a zsírpapír segítségével feltekerjük. A csokoládét felaprózzuk, vízfürdőbe állított edényben felolvasztjuk. Hozzákeverjük a vajat, ettől tényes lesz és egyenletes állagú. A tekercsre kenjük, és ha megdermedt a süteményt felszeleteljük. A 15 dkg gesztenyemasszát krumplinyomón áttörjük, a tekercsre és mellé szórjuk, így tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.