Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hagymás padlizsánsaláta

2008.03.27

Hozzávalók négy személyre

  • 1 közepes padlizsán (30 dkg)
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 közepes uborka
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl majonéz
  • 2 dl kefir
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 1/2 citrom leve
  • ízlés szerint só és törött bors

Elkészítés
A padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, és héjastól kis kockákra vágjuk. Megsózzuk és jól összekeverjük, hogy a só mindenütt érje. 20 percig hagyjuk állni, ezalatt keserű levét kiadja. Közben a lila hagymát meghámozzuk, és ugyancsak kockákra vágjuk. A megmosott uborkát héjastól szintén felkockázzuk.

A mártáshoz a kefirt és a majonézt simára keverjük, majd a borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük, végül belekeverjük a finomra metélt petrezselyem zöldet. A padlizsánkockákat szűrőben hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsöpögtetjük. Az olajat felforrósítjuk, rátesszük a hagymakockákat, és közepes lángon egy percig kevergetjük. A padlizsánt hozzáadva további 1 percig pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a nyers uborkakockákat. A mártást ráöntjük, jól átforgatjuk, és a salátástálat befedjük. Hűtőszekrénybe tesszük fél napra, hogy az ízei összeérjenek. Akár előételnek, akár vacsorára, akár hideg hús mellé köretnek kínáljuk, mindenképpen nagyon finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.