Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Húsgombócsok citrommártással

2008.02.11

HÚSGOMBÓCOK CITROMMÁRTÁSSAL

HOZZÁVALÓK:

20 dkg darált borjúhús
30 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
10 evőkanál zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál őrölt kömény
5 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
1 dl száraz fehérbor

A mártáshoz
2 tojás
4 evőkanál citromlé
őrölt bors


A díszítéshez
petrezselyem


ELKÉSZÍTÉS

A hagymát finomra vágjuk, összekeverjük a darált húsokkal, a zsemlemorzsával, a zúzott fokhagymával, a köménnyel, és sóval, borssal ízesítjük. 16 kis golyót formázunk a masszából. A húslevest elkészítjük, beleöntjük a bort, és felforraljuk. Beledobjuk a golyókat, lefedjük, és kislángon 45 percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, és melegen tartjuk. A húslevest átszűrjük, visszaöntjük a fazékba, felforraljuk, majd takarékra állítjuk. Egy tálban felverjük a tojásokat, megsózzuk, megborsozzuk, fokozatosan belecsorgatjuk a citromlevet, amíg fehéres massza lesz belőle. Továbbra is állandóan kevergetve beleöntünk egy merőkanál levest, ha jól elkevertük, egy újabb merőkanálnyit, majd az egészet a fazékban lévő leveshez adjuk, és kislángon néhány perc alatt beforraljuk. Amikor elérte a mártás sűrűséget, levesszük a tűzről, és a tálra rendezett gombócokra csorgatjuk. Petrezselyemmel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.