Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kenyértésztás lángos

2008.08.27

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 1 csomag szárított élesztő, 1 evőkanál só, 0,5 dl oliva olaj, 1 csokor bazsalikom, 2 db paradicsom, 6-7 dkg magozott oliva bogyó, kb 0,5 l melegvíz.

A lisztet kelesztőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a szárított élesztőt és a sót. A paradicsomot felkockázzuk apró kockákra, úgy, hogy a magos húsát kikaparjuk, hogy ne legyen leveses és a  tálba tesszük a felkarikázott olajbogyóval és az apróra vágott bazsalikommal együtt. Ha ez megvan akkor annyi melegvízzel felöntjük, hogy könnyen dagasztható masszát kapjuk. A tésztát hólyagosra kidolgozzuk és hozzáadjuk az olajat és azzal is egy ideig megdolgozzuk.  Konyharuhával letakarjuk, meleg helyre tesszük és duplájára kelesztjük. Ha megkelt kilisztezett gyúrótáblán egy kicsit átgyúrjuk és kinyujtjuk kb. 1 cm vastagságúra. Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát belefektetjük, oliva olajjal megkenjük a tetejét és pizza szeletelővel, vagy derelyevágóval eldaraboljuk és ismét pihenni hagyjuk kb. 10 percet. Közben a sütőt előmelegítjük. A sütés kb. 25-35 percet vesz igénybe. Tálaláskor adhatunk mellé fokhagymás olivát, vagy ketchupot, ez attól függ ki mivel szereti. Nagyon finom!!!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.