Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Madártejes torta

2011.05.20

A tortareceptet valaki már feltette a honlapjára, de egy kicsit módosítottam és szerintem nagyon finom lett!

Hozzávalók:

A piskótához: 8 tojásfehérje, 8 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 2 teáskanál sütőpor

A krémhez: 8 tojássárgája, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2 evőkanál liszt, 8 dl tej, 200-250 g porcukor, 250 g margarin

Tetejére: 4 dl tejszín és 2 csomat habfixáló

 A sütőport belekeverem a lisztbe. A tojások fehérjét felverem, közben hozzáadom a cukrot, ha már nagyon kemény, a lisztet lazán beleforgatom. Egy kerek (24 cm-es) tortaformát sütőpapírral kibélelek és beleöntöm a masszát. Előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöm.

6 dl tejet felforrósítok a mikróban. Egy lábasba öntöm a maradék 2 dl tejet és alaposan elkeverem benne a tojások sárgáját, a vaníliás pudingport, és a lisztet. Felteszem a tűzre, hozzáöntöm a forró tejet és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Hagyom hűlni, de közben néha megkeverem. A puha margarint a porcukorral habosítom, majd a kihűlt tojáskrémet (nem baj, ha még egy kicsit langyos) apránként hozzáadom, miközben a géppel keverem. A megsült piskóta aljáról lehúzom a papírt, kettévágom, az alsó lapot egy nagyobb tálra teszem, visszateszem rá a tortaforma oldalát és ráöntöm a krém ¾ részét. Ráteszem a másik lapot és a tetejét is bekenem a krémmel Egy keveset hagyok az oldalára is. Beteszem a hűtőbe és jól lehűtöm.

A tortáról leveszem a tortakarimát, az oldalát is bekenem krémmel, a fehércsokit lereszelem, de az uborkaszeletelőn, így kicsit forgácsos lesz, nem nagyon apró és ezzel beszórom az oldalát.

A tejszínt felverem a habfixálóval az utasítás szerint és 2 kanál segítségével nagyobb habgaluskákat szaggatok a torta tetejére.


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.