Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mákos citromos torta

2010.11.06

Hozzávalók:

A tésztához: 20 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg procukor, 1 cs vaníliás cukor, 15 dkg darált mák, 3 db tojás, 25 dkg liszt, 2 csapott teáskanál sütőpor, 1,5 dl tej.

A krémhez: 2 tasak zselatin fix, 2,5 dl joghurt, 1,5 dl citromlé, 10 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 5 dl hideg habtejszín,

A tetehére: 1 tadak tortazselé színtelen, 1,5 dl víz, 1 dl citromlé.

A kapcsos sütőformát kivajazzuk, alját sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

A vajat vagy margarint egy keverőedényben a konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és simára keverjük, és utána hozzáadjuk a darált mákot is. A tojásokat egyenkmént a masszához adjuk állandő keverék mellett.  A lisztet a sütőporral elkeverjüki és a tejjel váltakozva a masszához adjuk és az egészet sima tésztává  keverjük. Amikor kész a sütőformába öntjük, elsímítjuk és a sütő középső rácsára tesszük majd megsütjük.

A kész süteményt a formába hagyjuk kihülni és a sütőformát óvatosan eltávolítjuk, a papírt lehúzzuk. A tortát vízszintesen ketté vágjuk és vissza rakjuk rá a tortaformát.

A joghurthoz hozzáadjuk a zselatin fixet, a citromlevet, a cukrot és a citrom reszelt héját. A tejszínk kemény habbá verjük. Amikor a krém zselésedni kezd hozzáadjuk a tejszínhabot. A krém felét az alsó tortalapon egyenletesen elsímítjuk, ráhelyezzük a felső tortalapot és a maradék krémmel beborítjuk. A tortát hűtőszekrénybe tesszük addig amig a tetején a krém megszilárdul.

A tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint, de a 1,5 dl víz és 1 dl citromlé felhasználásával elkészítjük, majd a tortára öntjük. 3 órán át a hűtőben tartjuk, majd fogyaszthatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.