Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mákos sütemény

2009.12.07

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1/2 tasak sütőpor, 2 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 15 dkg margarin, 1-2 evőkanál tejföl. A töltelékhez: 1 tojás sárgája 30 dkg cukor, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja, 20 dkg darált mák, 10 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 4 tojás fejérje.

A tésztához valókat összegyúrjuk, két részre osztjuk, pihentetjük. Közben a töltelékez a tojások sárgáját a cukorral, a tejföllel, a megolvasztott vajjal és a reszelt citromhéjjal kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikargónát, a mákot és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.

A két adag tésztát külön-külön kinyújtjuk. Az egyik felét tepsibe rakjuk, rákenjük a tölteléket, rátesszük a tészta kinyújtott másik felét. Villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 pert alatt megsütjük.

A kihült tészta tetejére porcukrot hintünk, szeletelve tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.