Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Málnás Pavlova torta

2008.02.19

Hozzávalók:

*       250 g málna

*       50 g porcukor

*       250 g mascarpone

*       3 dl zsíros tejszín, felverve

*       175 g cukor

*       3 nagy tojásfehérje, habbá verve

*       1 evőkanál kukoricakeményítő

*       maréknyi sózatlan, szeletelt pisztácia

Passzírozz át 140 g málnát, add hozzá a porcukor felét, és a mascarponéval főzd sűrű krémmé. Tedd hozzá a maradék porcukrot. Kanállal halmozd bele egy műanyag ételdobozba. Csorgass rájuk egy kevés málnapürét, de ne keverd bele. Tegyél rá még egy réteg krémet, aztán megint málnát. Simítsd el a tetejét, és tedd a fagyasztóba két órára, amíg félig megfagy.
A tojásfehérje habba lassan keverd bele a cukrot és a kukoricakeményítőt. Kanalazd a keveréket egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre, kend szét 23 cm átmérőjű körlappá, és szórd meg pisztáciával. Süsd 140 fokon egy óra alatt ropogósra. Hagyd kihűlni, aztán húzd le róla a papírt. A félig fagyott kis halmokat tedd a tetejére, szórd meg a maradék málnával, és azonnal tálald.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.