Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Márványsajtos rakott burgonya

2009.03.30

Hozzávalók: 75 dkg burgonya, 2 db édeskömény, 1 gerezd fokhagyma, 2 dkg vaj, 15 dkg márványsajt, 1,25 dl tej, 1 kávéskanál morzsolt kakukkfű, reszelt szerecsendió, a tetejére: 10 dkg lisz, 5 dkg reszelt parmezán, fél maréknyi apróra vágott petrezselyem, 9 dkg vaj, őrölt bors, só.

A meghámozott burgonyákat és az édesköményt vékony szeletekre vágjuk. A tepsit fokhagymával kikenjük, majd kivajazzuk. A tepsi aljára terítünk egy adag burgonyát a márványsajt 1/3-át rámorzsoljuk, az édeskömény harmadával betakarjuk. Ezt addig ismételjük, amig a hozzávalók elfogynak. Ráöntjük a tejet, sóval, borssal meghintjük, kakukkfűvel és szerecsendióval megszórjuk. Alufóliával lefedjük és meleg sütőben majdnem készre sütjük. Egy tálban lisztet, parmezánt és a zöldfüszereket összekeverjük és ráöntjük a forró majdnem kész burgonyára, még hozzáadunk egy kis vajat, melyet rámorzsolunk és készre sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.