Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mozzarellás metélt

2008.04.14

Ínyenc mozzarellás metélt

HOZZÁVALÓK:

40 dkg metélt tészta
20 dkg mozzarella sajt
1 gerezd fokhagyma
6 friss mentalevél
4 evőkanál olaj
1 citrom (leve)
5 friss füge
őrölt bors



ELKÉSZÍTÉS

A mozzarellát vékonyan felszeleteljük. Mély tálban simára keverjük az olajat, a citromlét, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott mentát, és sóval, borssal ízesítjük. Meglocsoljuk vele a mozzarellát, folpakkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd lecsöpögtetjük. A fügéket apróra vágjuk, és óvatosan a marinált sajthoz keverjük. Tálaláskor a tészta közepén „fészket” csinálunk, ebbe tesszük a fügés mozzarellát. A mártással meglocsoljuk, és a mentával megszórjuk.


Variáció

Mozzarella helyett vékony szeletekre vágott feta sajttal is készíthetjük.

Frissen gyúrt metélttel vagy olasz metélttel (tagliatelle tészta) az igazi.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.