Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Padlizsánsaláta

2008.08.11

Hozzávalók: 2 db padlizsán, 1 paradicsom, 1 dl olaj, 1 citrom, 1 kisfej hagyma, só, bors.

Egészen friss, sötétszínű, fényes, hosszúkás, de ne túlságosan vékony padlizsánt válasszunk. Parázson vagy közvetlen lángon sütjük, közben forgatjuk, amig a héja megkérgesedik és a bele megpuhul. Hideg vizbe mártogatott kézzel meghámozzuk. Deszkára tesszük és fakéssel vagdaljukm amig pépszerű nem lesz. Tálba rakjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és állandó keverés közben cseppenként hozzáadjuk az olajat. Citrom levével savanyítjuk. A hagymát apróra vágjuk és hozzákeverjük a salátához. Paradicsom szeletekkel tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.