Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Régimódi csokitorta

2009.08.30

20 dkg lisztet, 20 dkg cukrot, 1 tk. sütőport, 1 tk. étkezési szódabikarbónát, 2 tk. vanília aromát, 1 1/2 tejfölt, 18 dkg margarint, 8 dkg kakaót és 2 egész tojást jól összedolgozunk, majd kivajazott, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük és 180 fokon előmelegített sütőben megsütjük. A recept szerint ebből két tortát kell sütni, de mivel a tortaformám  igen nagyméretű (kb. 32 cm-es) ezért egy tortát sütök és kihűlés után ketté vágom.

A krémhez először 2,5 dl tejben megfőzök 3 ek. lisztet, addig keverem, amig kemény állagú nem lesz. Ha kész kihűtöm. 20 dkg cukrot 20 dkg margarinnal habosra keverek, majd hozzáadok kb. 5 dkg kakaót és 1 tk vanília aromát és hozzákeverem a kihűlt  tejben megfőzött lisztet. A ketté vágott tortalapot ezzel töltöm meg.

A torta tetejére 1 tábla Party bevonót gőz fölött megolvasztot, belekeverek 5 dkg margarint  és a tortára kenem. Nem kell, hogy a teteje sima legyen, az az igazi, ha még megszilárdulás előtt egy kicsit rusztikusra hagyjuk. Bármivel díszíthető, gyümölccsel vagy valamilyen cukorkával.

Nálunk ennek a fajtának igen nagy sikere van!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.