Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtos-almás rizssaláta

2009.01.17

Hozzávalók 2 személyre: 15 dkg hosszúszemű rizs, 1 db alma, 5 dkg füstölt sajt, 5 dkg mozzarella, zöld és piros húsú paprika, 4 db koktélparadicsom, 1 evőkanál balzsamecet, 1 evőkanál olivaolaj, só, fehérbors, tálaláshoz saláta.

A rizst sós vizben megfőzzük, leszűrjük. Amig kihűl, apró kockákra vágjuk a sajtokat és az almát. A paprikát csíkokra, a paradicsomokat négyfelé vágjuk. a kihült rizst villával átkeverjük, és összeforgatjuk a sajttal meg a zöldségekkel. Összerázzuk az olajat a balzsamecettel, és a salátára öntjük. Egy tálat kibélelünk salátalevéllel, belekanalazzuk a rizssalátát, ízlés szerint sózzuk, és frissen őrölt borssal ízesítjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.