Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtos bolyhocskák

2008.01.24

Hozzávalók a tésztához:

20 dkg liszt, 6 dkg reszelt sajt, 1 tojássárgája, 1-2 ek. tejföl, 1 tojásfehérje.

A krémhez: 7 dkg margarin, vagy natúr sajtkrém,  5 dkg reszelt sajt, 1,5 dl tejföl.

A lisztet összegyúrjuk a sajttal, a tojássárgájával, egy csipet sóval és a tejföllel. Fóliába csomagoljuk és fél órára a hűtőbe tesszük. Azután lisztezett deszkán késhát vastagságúra nyújtjuk és kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Kissé felverjük a tojásfehérjét és megkenjük vele a pogácsák tejejét. Ettől lesz szép fényes. előmeleített sütőben szép világosra sütjük.

A krémhez a puha margarint a reszelt sajttal, a tejföllel alaposan kikeverjük, és 2-2 pogácsát összeragasztunk vele. Végül oldalukat - ahol a krém kilátszik reszelt sajtba forgatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.