Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtos-csirkés vegyes saláta

2009.10.28

Hozzávalók: 2 szelet csirkemellfilé, 4 evőkanál olivaolaj, őrölt fekete bors, szárnyas füszerkeverék, 1/2 fejes saláta, 5 dkg madár saláta (ha nincs nem létkérdés), 3 szál újhagyma, 10 dkg ementáli, 4 db paradicsom, 10 dkg feta, 2 evőkanál balzsamecet, 1/2 teáskanál méz, friss bazsalikom és petrezselyemzöld.

A csirkemellet mossuk meg, majd vágjuk fel kis darabokra vagy vékony csíkokra. Izesítsük borssal és fűszerkeverékkel, majd süssük ki 2 evőkanál félhevített olivaolajon a húst. A salátákat alaposan mossuk meg, csöpögtessük le, majd a fejes salátát tépkedjük falatnyi darabokra. Az újhagymát karikázzuk fel, a kétfajta sajtot vágjuk kis kockákra, a megmosott paradicsomot pedig cikkekre.

A maradék olajat, a balzsamecetet, valamint a mézet alaposan keverjük össze. A hagymát, a paradicsomot és a sajtokat adjuk a salátafélékhez, aztán az egészet forgassuk össze a dresszinggel. A salátát szedjük tányérokra, rakjunk az adagok tetejére a sült húsdarabokból, végül szórjuk meg mindegyiket apróra vágott zöld fűszerekkel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.