Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtos rakott kenyér

2008.02.11
Sajtos rakott kenyér
HOZZÁVALÓK:

1 bagett
1 fej vöröshagyma
15 dkg reszelt sajt
4,5 dl tej
2 tojás
őrölt bors

a sütőedény kikenéséhez vaj


ELKÉSZÍTÉS

A kenyeret vékony karikákra szeleteljük, elrendezzük a kivajazott sütőtál alján, rátesszük a vékony karikákra vágott hagymát, és megszórjuk reszelt sajttal. A tejet és a tojást összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a kenyérre, és legalább 10 percre félretesszük, amíg a kenyér jól magába szívja a folyadékot. A sütőtálat előmelegített, közepes hőmérsékletû sütőben 30-40 percig sütjük, amíg a teteje enyhén megpirul, és az étel összeáll. Azonnal tálaljuk, zöldsalátát kínálunk mellé.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.