Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sonkás karfiolkrokett

2008.01.22

Hozzávalók:

40 dkg burgonya, 40 dkg karfiol, 2 egész tojás és 2 tojás sárgája, 5 dkg sajt, 10 dkg sonka (apró kockára vágva),  zsemlemorzsa, olaj, őrölt bors, só

A megtisztított, felaprított krumplit és karfiolt puhára pároljuk. Ha megpúhultak törjük össze, mintha pürét készítenénk, majd keverjük hozzá a tojássárgákat a sajtot, sót, borsot és a felkockázott sonkát. Formázzunk apró fasírtokat belőle és forgassuk a villával felvert tojásokba és utána a zsemlemorzsába. Kevés olajban kb. 4-5 perc alatt süssük aranybarnára.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.