Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tejfölös szilvás lepény

2008.01.24

Hozzávalók:

1,2 kg szilva, 25 dkg margarin, 30 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, csipetnyi só, 6 tojás, 25 dkg liszt, 7 dkg étkezési keményítő (ha nincs pótolhatjuk liszttel) 2 teáskanál sütőpor, 1 1/4 dl tejföl, 2 evőkanál porcukor.

A margarint 25 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval krémesre kikeverjük. Egyenként beledolgozunk 4 tojást, majd rászitáljuk a keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet. Margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe símítjuk, és a kimagozott szilvákkal kirakjuk. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 12 percig sütjük. A megmaradt 2 tojást a maradék cukorral és tejföllel kikeverjük, majd a lepépnyre öntjük és ugyan azon a hőfokon további kb. 40 percig sütjük. Ha kihült szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.