Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tepertős pizza

2010.04.17

Hozzávalók: 50 dkg kenyérliszt, 15 dkg tepertő, 1 db tojás, 7gr szárított élesztő, 1 teáskanál só, egy csipet cukor, 1 citrom reszelt héja.

Apró darabokra kockázzuk fel a tepertőt és keverjük a lisztbe, adjuk hozzá a tojást az élesztőt, a zsírt, vagy margarint és annyi vizet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Sózzuk, keverjük hozzá a citromhéjat. Szobahőmérsékleten kelesztjük a tésztát 2 órán át, utána gyúrjuk át ismét, és kelesszük még minimum másfél órát. Utána nyújtsuk ki a tésztát kb. 1,5 cm vastagságra. Előmelegített sütőben a legnagyobb fokozaton süssük kb. 20 percig.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.