Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tepsis csirke zöldségágyon

2009.02.26

Hozzávalók: 35 dkg sárgarépa, 40 dkg kelbimbó, 4 mogyoróhagyma, 1 konyhakész csirke (kb. 1,2 kg), 5 evőkanál olaj, 2 babérlevél, 1ek ételízesítő, 1 teáskanál édesnemes paprika, só, bors.

A meghámozott sárgarépát feldaraboljuk. A kelbimbót megtisztítjuk, és a nagyobbakat félbevágjuk. A mogyoróhagymát felkarikázzuk. A csirkét 8 darabra vágjuk. Hőálló edényben vagy tepsiben felhevítünk 3 ek olajat, beletesszük a csirkedarabokat, mindegyik oldalukat megpirítjuk, majd kivesszük. Az előkészített zöldségeket a visszamaradt forró zsíradékba szórjuk és kevergetve 2-3 percig pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd felöldjük 6 dl vízzel, és hozzáadjuk a babérlevelet. Felforraljuk, és belekeverjük az ételízesítőt. A paprikát kikeverjük 2 evőkanál olajjal, és sóval ízesítjük. Megkenjük a csirkedarabokat a paprikás olajjal, a zöldségágyra fektetjük, és előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Friss kenyér illik hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.