Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tésztasaláta húscsigákkal

2009.01.05

Hozzávalók:  35 dkg rövid csőtészta, 40 dkg zöldbab, 4 kis csirkemellfilé, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 10 dkg zöldfűszeres krémsajt, 2 teáskanál zsemlemorzsa, a sütéshez olaj, 1 dl majonéz, 3/5 dl joghurt, 3 evőkanál ketchup, kevés citromlé, 1 csomó újhagyma, vagy 1 db póréhagyma, 25 dkg apró paradicsom, só, bors.

A tésztát forrásban lévő, sós vízben kb. 12 percig főzzük, majd leszűrjük. A zöldbabot enyhén sós vízben kb. 15 percig pároljuk, majd szűrőben lecsöpögtetjük és hülni nagyjuk. A csirkemellfiléket laposabbra klopfoljuk. A krémsajtot a zsemlemorzsával elvegyítjük. Beleforgatjuk a finomra felaprított petrezselyemzölde, és sóval, őrölt borssal ízesítjük. A filéket a krémsajttal megkenjük, feltekerjük és fogvájóval összefűzzük. A felmelegített olajban 6-8 perc alatt megsütjük, majd ízlés szerint sóttuk, borsozzuk. A majonézt a joghurttal meg a kechuppal összekeverjük és sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Az újhagymát (pórét) feldaraboljuk, a paradicsomokat félbe vágjuk. A zöldségeket és a tésztát a mártásba forgajuk. Végül a hústekercseket felszeleteljük, és a tésztasalátára fektetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.