Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Túró Rudi torta

2010.03.04

  • Túró Rudi torta recept


    • előkészület: 30 perc
    • sütés: 12 perc
    hozzávalók 8 főre
    A piskótához:
    • 2 tojás
    • 6 dkg cukor
    • 6 dkg finomliszt
    • fél kk sütőpor
    • 1 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 5 dkg cukor (a sziruphoz a kész piskóta tetejére)
    A töltelékhez:
    • 1 csapott ek zselatinpor
    • 15-25 dkg porcukor (ízlés szerint)
    • 50 dkg túró
    • 1 dl tejföl
    • 1 vaníliarúd
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 ek citromlé
    • 2,5 dl hideg tejszínből vert hab
    • 3 ek cukrozatlan kakaópor

    Elkészítés
    Piskóta készítése:
    1. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.
    2. A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk.
    3. A lisztet, sütőport és a kakaót összekeverjük és fakanállal óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk.
    4. A tortaformába öntjük a masszát és 175 fokon 12 perc alatt megsütjük. Ha kész, kihűtjük.
    Töltelék készítése:
    1. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik.
    2. Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverőtálban.
    3. A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk és végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.
    Összeállítás:
    1. A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele.
    2. Megöntözzük 1 dl víz és 5 dkg cukor összemelegített keverékével, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral.
    3. A tortát 1 napig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt késsel finoman körbevágjuk és kiszedjük a formából.
    előkészület: 30 perc
  • sütés: 12 perc

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.