Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Túrótorta

2009.01.19

Túrótorta (sütés nélkül)

 

Hozzávalók:

½ kg túró

1 kocka margarin

1 cs. Vaníliás cukor

5 tojás sárgája

1 cs. étkezési zselatin

Cukor, ízlés szerint

3 dl tej

3 dl víz vagy gyümölcslé (szörp)

 

A zselatin felét elkeverjük 3 dl tejben és felforraljuk. Forrás után langyosra kihűtjük. Amíg hűl, összedolgozzuk a túrót, margarint, tojás, cukrot, vaníliás cukrot. Ehhez a masszához hozzákeverjük a kihűlt zselatinos tejet! Tortaformába öntjük a keveréket és kb. 10 perce betesszük a mélyhűtőbe. Amíg ez hűl, a zselatin másik felét felforraljuk a vízben, vagy szörpben. Ezt is kihűtjük. A hűtőből kivesszük a túrómasszát, feldíszítjük különböző gyümölccsel és ráöntjük a kihűtött szörpös zselatint, majd 10 perce ismét a mélyhűtőbe tesszük. Ezután hűtőben tároljuk a tálalásig.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.