Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vargabéles

2008.10.08

Hozzávalók (4-6 személyre):
1 csomag réteslap
30 dkg finommetélt
50 dkg félzsíros tehéntúró
4 db
tojás
10 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 dkg mazsola
5 dl tejföl
1 dkg
vaníliáscukor
reszelt citromhéj

Az áttört túrót elkeverjük a tojások sárgájával, a vaníliáscukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Hozzá adjuk a kifőzött, leszűrt finommetéltet. A tojások fehérjét kemény habbá  verjük és óvatos keverés mellet a masszához adjuk. Egy magasszélű tepsit kikenünk olvasztott margarinnal és kibéleljük az egyik réteg réteslappal. A tölteléket elterítjük, majd lefedjük a réteslap maradékával. A tetejét margarinnal megkenjük és mérsékelt tűzön arany barnára sütjük. Nagy kockákra vágva, a maradék porcukorral megszórva tálaljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.